Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ О НЕРАДНИМ ДАНИМА ЗА НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

Обавештавамо вас да је, у складу са Календаром рада, петак 28.децембар 2018.године последњи радни/ наставни дан у 2018.години.
Први радни/наставни дан у Новој години је среда 9.јануар 2019.године.
Старији разреди полазе у преподневну смену, а млађи разреди у послеподневну смену у Вранићу.
У Мељаку су у преподневној смени ученици трећег и четвртог разреда, а у послеподневној смени ученици првог и другог разреда.
Желимо вам срећну и успешну Нову годину, уз најлепше жеље за новогодишње и божићне празнике!

Још једно признање од Спортског савеза Барајева за предан и посвећен рад у области спорта у 2018. години.

                                                                   

Традиционалне посете Америчком кутку се настављају. Милица (7-1), Анђелија (7-3) и Павле (7-3) присуствовали су занимљивом часу у петак 21.12.2018. који је водила госпођа Данби Ли из Америке. Госпођа Ли је пореклом из Калифорније, а сада ради на пројекту који подразумева обилазак Србије, интервјуисање људи, а њене фотографије и приче о људима из Србије можете прочитати на њеном сајту storiesfromserbia.com.Наши ђаци су били најмлађи у групи, кажу да им је било забавно, да су научили технике за писање добре приче, испробали су се и сами у томе и на крају су се учланили у Кутак. Учлањење је бесплатно, а ускоро ће се свакога петка од 17 do 18 часова одржавати бесплатни часови конверзације за тинејџере.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ
Предмет: Електронска апликација „Основи безбедности деце” која је намењена ученицима, родитељима и наставницима
Након реализације низа предавања и радионица у оквиру Програма ,,Основи безбедности деце“ Министарство унутрашњих послова је развило електронску апликацију ,,Основи безбедности деце“ за мобилне телефоне, која је доступна на интернету у ,, Google Play“ и ,,App Store“.
Апликација је првенствено намењена ученицима четвртог и шестог разреда, али је могу користити и други узрасни нивои у основној школи. Будући да ученици у школи не користе мобилне телефоне, препорука је да на часу информатике, уз подршку наставника, ученици инсталирају апликацију.

Данас је у организацији Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, одржана и обука за помоћне раднике – Поступање у ситуацијама насиља у школи.