ОШ „Павле Поповић”

Post ID: 1300

Захваљујемо се нашој Општини Барајево, финансијерима пројекта, председнику Општине Слободану Адамовићу и члану Општинског већа, Александру Делићу, који су дошли да подрже пројекат наше школе и Удружења грађана ,,Изазов живота” о подизању еколошке свести најмлађих о очувању животне средине кроз непосредно учешће и деловање.
Ученици старијих разреда ОШ,,Павле Поповић” из Вранића су данас, заједно са својим наставницима, били ЕКО патрола барајевског језера ,,Дубоки поток”.
Прешли су целу стазу око језера у дужини око 3,5 км и покупили видљиве отпатке оставивши чисту шумску стазу око језера.
Дружећи се са припадницима полицијске станице из Барајева, који су и данас били наши пратиоци, ученици су имали прилику да пуно сазнају и о обиму и значају посла наших чувара реда и мира.
Након ужине и одмора у госте су нам стигли припадници ронилачке јединице Жандармерије Министарства унутрашњих послова Србије, професионалци на нивоу целе државе. Тај део већ не можемо препричати јер је свака реч (искуство, податак и чињеница) изнета данас упечатљива и као таква завређује апсолутну потребу да буде речена лицем у лице. Верујемо да ће након свих данашњих сазнања наши ученици пажљивије и обазривије умети да се понашају на воденим површинама, као и то да ће бити едукатори свом окружењу.
Стекли смо нова сазнања, нове пријатеље у животу, могуће је да ћете данима слушати препричавања наших ученика…али, вреди!!!
Хвала свима који су нам помогли да данас реализујемо оно што смо планирали већ дуже време- ,,Чувајмо природу, сачувајмо живот!”