ОШ „Павле Поповић”

„Време дође да и Вранић пође …“

Пројекат „Време дође да и Вранић пође …“, одобрен је и финансиран од стране ГО Барајево. Носилац пројекта је Културно уметничко друштво Вранић, а партнер у пројекту ОШ ,,Павле Поповић“ из Вранића. Радионице Обогаћеног једносменског рада: ,,Чаролије од теста”, ,,У свету боја и облика” и ,,Бирам да програмирам” су показале како може сарадња са локалном заједницом и родитељима бити плодоносна и проткана заједништвом.
Децу треба да волимо и поштујемо њихову индивидуалност, те да им помогнемо да стекну осећај припадности породици, школи, локалној заједници… Да им личним примером покажемо модел друштвено прихваћеног, одговорног понашања, као основу за развој личних потенцијала деце. Да заједно учинимо живот квалитетнијим.
Пројекат „Време дође да и Вранић пође…“, осветлео је део културе живљења породица учесника пројекта и њихових предака, како оних који од рођења овде живе, тако и оних који су се овде доселили. Да се не изгубе породичне везе и сећања. Уложен труд да се пронађу стари рецепти и припреми храна по њима, подсетиће учеснике ко су и одакле су, те потврдити да ток цивилизације није Србе заобишао, речи су носиоца пројекта, госпође Љиљане Бабић.